Člověk je vůdce

Vy jste vůdce smečky. Všichni členové rodiny jsou a musí být psovi nadřazeni, on je tím posledním členem. Váš pes musí pochopit co si k vám dovolit může a co ne. Co se ve správném kontaktu se psem nepovoluje: je to zejména vrčení a kousání , co si k vám pes nesmí dovolit.Vy jste vůdce smečky a vy tedy určujete : kdy se bude jíst , kde a kdy , poté kam pes může a kam ne ,  kdy se pujde ven , kdy se bude cvičit a spousta dalších věcí které pes nesmí porušovat pokud jsou jasně dané. Pokud pes pochopí co se od něj očekává a bude vás brát jako svého nadřízeného (ne se vás bát !!!!!- vy sice jste jeho vůdce , ale zároveň i přítel)  , který co řekne tak bude , čeká vás úspěšný výcvik v praxi. Stane se totiž to že pes i výcvikové povely (sedni, ke mně atd.) bude dělat s radostí. Samozřejmě je také důležité aby to pes dělal s radostí. Pes by se proto v žádném případě neměl trestat fyzickými tresty , dovolí-li si k vám něco co nesmí – tak je důležité přípomenout mu kdo je tady pánem. A to určitě ne bitím. Když něco psovi jednou zakážeme je potřeba mu v tom nedělat zmatek a lpět na tom stále , ale tak je to bohužel i v tom co psovi jednou dovolíme nebo umožníme je velká pravděpodobnost , že to udělá zase ( př: dovolíme-li mu jednou ignorovat náš povel – pes bude ignorovat i příště.)

Mějme také na paměti , že psa nemůžeme trestat za něco , co jsme ho sami naučili , nebo naopak za něco co jsme ho ještě nenaučili.

Už jsme se bavili o trestu , ale velmi důležitá je pochvala – tou by se nemělo šetřit , jak slovní tak fyzickou , Je důležité psa chválit ve správnou chvíli a za správnou věc. Stejně tak i trestat ve správnou chvíli a za špatnou věc.

 

 

 

 

  • Naše psí škola je zaměřena na výcvik poslušnosti všech plemen
  • Lovecký výcvik - retrieveři, slídiči, ohaři.
  • V neposlední řadě se zabýváme výcvikem canisterapeutických psů. 

Na individuální výcviky se přihlašujeme telefonicky či emailem. Na skupinové výcviky se přihlašujeme přes reservio  - viz. rezervace výcviku