Očkovací plán

  • 6 - 7 týdnů věku - první očkování (DP)
  • 9- 10 týdnů věku -  přeočkování  (DHPPiL)
  • 12 - 13 týdnů věku -   přeočkování (DHPPiL) + (R)
  • potom 1x ročně (DHPPiLR)

Psinka - D
Velmi nebezpečné virové onemocnění, projevující se ve třech základních formách: slizniční, střevní a nervové.  Zvláště vnímavá jsou štěňata, ale onemocnět mohou i starší zvířata. Po vyléčení můžou zůstat trvalé následky.

Infekční zánět jater - H
Onemocnění postihuje hlavně játra a projevuje se žloutenkou, mohou však býtpostiženy i jiné orgány.

Parvoviróza - P
Vysoce nakažlivé virové onemocnění projevující se krvavým průjmem a zvracením. I při intenzivní léčbě může skončit úhynem. Nejvyšší riziko nákazy je u štěňat.

Parainfluenza - Pi 
Je to infekce s méně závažným průběhem, která je však velmi nakažlivá a snadno se přenáší z jednoho psa na druhého přímým kontaktem, ale i prostřednictvím vzduchu.  Onemocnění, jinak zvané psincový kašel, se zpočátku  projevuje suchým kašlem a  dávením, které může být úporné a přetrvávat několik týdnů.

 
Leptospiróza- L
Jedná se o bakteriální onemocnění. Rezervoárem onemocnění jsou volně žijící zvířata, hlavně drobní hlodavci, kteří neonemocní, ale bakterie vylučují močí. Pes se nakazí přímo od nemocných zvířat nebo pitím kontaminované vody. Nemoc může proběhnou bez příznaků, ale také těžkým selhání ledvin a jater, končících smrtí zvířete. Některé typy leptospir jsou přenosné na člověka.

Vzteklina -  R
Je smrtelné onemocnění přenosné na člověka.

 

Další možnosti očkování psa

Komplex tzv. psincového kašle
K základním očkování je část antigenů proti tomuto onemocnění, ale u psů účastnících se pravidelně hromadných akcí (cvičiště, výstavy, závody atd.) doporučuji  rozšířit vakcinaci o vakcínu Pneumodog. Tím docílíme větší chráněnost proti tomuto onemocnění.

Tetanus 
Vakcinaci dopručujeme u loveckých a pracovních plemen psů.

Lymská borelióza
Vakcinace této choroby je vhodná zejména v oblastech se zvýšených výskytem tohoto onemocnění a to zejména u psů, kteří se často vyskytují v lese, nebo jejichž majitelé odmítají pravidelné preventivní ošetření proti klíšťatům.

 

  • Naše psí škola je zaměřena na výcvik poslušnosti všech plemen
  • Lovecký výcvik - retrieveři, slídiči, ohaři.
  • V neposlední řadě se zabýváme výcvikem canisterapeutických psů. 

Na individuální výcviky se přihlašujeme telefonicky či emailem. Na skupinové výcviky se přihlašujeme přes reservio  - viz. rezervace výcviku