Praxe

Co se týče výcviku : povelovou technikou jsme se už ,,víceméně“ zabývali . Teď přejdeme na praxi . Nedá se jen tak napsat , jak psa cvičit , na každého psa platí něco jiného , každý pes má jiné chápání a proto nejde napsat ,, udělej to tak a tak a bude vše OK“ tak to vůbec nejde. Já tu teď pouze můžu napsat ,jak cvičit základní poslušnost u té to tak těžké není , ale co se týče vyššího druhu výcviku , to je potřeba rada přítomného výcvikáře , který psa vidí a může poradit druh výcviku přímo ,, na tělo“ .

 

 

Základní výcvik :Základní povely jako je – sedni , lehni , zůstaň , ke mně , k noze, vstaň, aport  – by měl umět každý pes. Tyto povely hodně usnadňují život jak psovi tak páníčkovi. Je hodně situací , kdy i takový povel lehni může psovi zachránit život – např: před vběhnutím pod auto. K učení těchto cviků si připravíme vodítko ( vodítko je potřeba použít při učení všech základních povelů – zabráníme tím chybám , které může pes konat) , pamlsky a popřípadě balonek či jinou oblíbenou hračku , jako odměnu.

- Důležité je říci, že při každém učení je důležité říct nejdříve slovní povel a např. zatlačít na záď psa  apod....

- Dále každý cvik zkusíme max 3x a poté dáme pauzu....

 

 

Hezky popořadě:          

 

Sedni:  Povel , který je , řekla bych nejjednodušší.

-         nad hlavu psa zvedneme pravou rukou pamlsek , který držíme nad čenichem + levou rukou zatlačíme na záď psa + přidáme povel sedni. Po správném vykonání psa odměníme pamlskem a chvíli si s ním pohrajeme připravenou hračkou.

 

-        

 

 

 Lehni: Pravou rukou držíme pamlsek , který pomalu pokládáme k zemi + tlačíme psovi mezi lopatky + přidáme povel lehni.

 

 

 

 

 

 

Ke mně: Zavoláme na psa jménem +přidáme povel ke mně + škubneme vodítkem  , když pes příjde odměníme ho. (poté, až pes bude umět přivolání, můžeme k tomu přidávat předsednutí) Takto to zkoušíme dokud to pes nezvládne bez škubnutí vodítka ( dokud to nezvládne pouze na povel) , poté můžeme trénovat bez vodítka.

 

 

  • Naše psí škola je zaměřena na výcvik poslušnosti všech plemen
  • Lovecký výcvik - retrieveři, slídiči, ohaři.
  • V neposlední řadě se zabýváme výcvikem canisterapeutických psů. 

Na individuální výcviky se přihlašujeme telefonicky či emailem. Na skupinové výcviky se přihlašujeme přes reservio  - viz. rezervace výcviku