Výcvik

Pes naši řeči nerozumí on rozumí pouze tomu co ho naučíme ( je to stejné jako když se někdo začne učit cizímu jazyku : nejdříve nerozumí ani písmenku a pak může mluvit plynule) Každý povel se proto musí nejdříve ,, vysvětlit“ a poté trénovat.Je potřeba (pokud možno) psovi při výcviku nové , ale i stávající povely podat tak aby je pes ,,vždy“ udělal správně a nýbrž byl chválen a tedy nebyl důvod k trestání. Povely by se při výcviku neměli měnit – to znamená na každý daný cvik jeden povel. Povely by se měli vyslovovat zřetelně a srozumitelně, zároveň s nimi měnit i ton hlasu – je-li to pochvala tak radostně , chlácholivě , je-li to rozkaz tak nízkým rozkazovacím hlasem.

Psi mají určité vrozené vlastnosti , které má každé plemeno zvlášť dané. Tyto vrozené schopnosti psa nemusíme doslova učit , ale spíše je v něm probouzet a podporovat. Záleží na nás jakým způsobem to bude – může se stát že to uděláme špatně a poté je pes může ztratit  (znechutit). Pes nemůže umět vše ( záleží  na rase – každá je orientovaná k něčemu jinému) , proto si v čas musíme uvědomit zda chceme loveckého psa , nebo psa na sportovní kynologii, či psa na agility , a podle toho si vybrat vhodné plemeno. Každý pes je spokojený když po něm chceme to co je dané rase příslušné a ne když se ho snažíme tkz. přeučovat .Pokud chceme dobrého psa je taky důležité být s ním denně v kontaktu a pracovat s ním.

 

  • Naše psí škola je zaměřena na výcvik poslušnosti všech plemen
  • Lovecký výcvik - retrieveři, slídiči, ohaři.
  • V neposlední řadě se zabýváme výcvikem canisterapeutických psů. 

Na individuální výcviky se přihlašujeme telefonicky či emailem. Na skupinové výcviky se přihlašujeme přes reservio  - viz. rezervace výcviku